Waar je rekening mee moet houden als je muren gaat schilderen

hoogglans of zijdeglans
Hoog glans of zijdeglans verf?
7 juni 2018

Waar je rekening mee moet houden als je muren gaat schilderen

muren schilderen

Een likje verf over de muur

Waar je rekening mee moet houden

Er zijn een paar dingen waar je absoluut rekening mee moet houden wanneer je muren gaat schilderen. Zo moet je een goede ondergrond, ofwel een deklaag hebben. Daarbij is het ook handig dat deze grondverf in de juiste kleur is. Een goede afwerklaag in dezelfde kleur en goede verfrollers zijn bovendien dingen je zeker nodig hebt. Als laatste moet je ervoor zorgen dat de rest van de kamer schoon blijft. Het enige wat geschilderd moet worden is de muur zelf. Hieronder kun je meer lezen over hoe je jouw huis beschermt tegen verfvlekken tijdens het schilderen van een muur.

Muren schilderen = zeil op de vloer

Je vloer is een van de belangrijkste dingen om te beschermen wanneer je een muur gaat schilderen. Leg daarom een zeil op de vloer dichtbij de muur die je gaat schilderen. Wanneer je geen speciaal zeil hebt, werken kranten net zo goed. Zolang de vloer maar op de een of andere manier bedekt is. Verf is namelijk net als alle andere dingen niet bestand tegen zwaartekracht. De kans dat zit op je vloer terecht komt is dus erg groot. De kans dat er verf op je meubels terecht komt is minstens zo groot.

En de meubels?

Het liefst verplaats je je meubels naar een andere kamer wanneer je een muur gaat schilderen. Het kan ook zijn dat je deze tijdelijk buiten zet. Maar wat als de meubels te groot of te zwaar zijn om uit de kamer te halen? Om hiervoor een verhuisbedrijf te bellen is natuurlijk iets te veel van het goede. Daarom is het verstandig om dit soort meubels met plastic te bedekken. Een andere goede optie is om een ander zeil te gebruiken. Zo komen er in elk geval geen verf op de meubels die moeilijk te verplaatsen zijn.

Kozijnen afplakken

Waar je als laatste rekening mee moet houden bij het schilderen van de muren in huis zijn kozijnen. Ook je kozijnen kunnen namelijk vies worden wanneer je een muur schildert. Ook al heb je nog zo een vaste hand, het kan altijd een keer misgaan. Het maakt hiervoor niet uit hoe netjes je werkt. Gebruik daarom schilderstape om te zorgen dat er geen spatje verf op je kozijnen komt. Alles was je hoeft te doen is je kozijnen zo af te plakken dat ze volledig bedekt zijn. Doe hetzelfde met alle vensterbanken. Hierna kun je zorgeloos gaan schilderen.